У Генпрокуратурі озвучили версії зникнення адвоката росіянина Александрова

Дата: 21 Березня 2016
A+ A- Підписатися

У слідства є декілька версій зникнення адвоката російського військового Олександра Александрова Юрія Грабовського.

Як передає кореспондент “УНІАН”, про це на брифінгу повідомив заступник генерального прокурора – головний військовий прокурор Анатолій Матіос.

При цьому, за його словами, найбільше доказів зібрано щодо інсценування викрадення адвоката.

Як розповів Матіос, “5 березня Грабовський у приватних справах виїхав до Одеси, де відпочивав в одному з ресторанів зі своїми недавніми знайомими. Їм він повідомив, що вимушений піти на небажану зустріч. Сказав, що невдовзі повернеться. Після цього він пішов на зустріч і не повернувся. Мобільний телефон його був вимкнений”.

За словами прокурора, слідство встановило, де було зроблено останнє фото Грабовського, – це квартира, в якій уже проведено обшук.

Як повідомив Матіос, слідчі опитали особу, яка 5 березня зняла всі гроші, що були за лімітом на банківській картці Грабовського. Ця людина та її спільники силою доставили Грабовського до Києва, де забрали з його сейфа на його робочому місці велику суму грошей.

Крім того, Матіос зазначив, що затримано особу, яка за грошову винагороду їздила в Єгипет і публікувала звідти на сторінці Грабовського в соцмережі фото від його імені. “Ця особа виїхала в Єгипет та від імені Грабовського і за вказівками, які йому надавали інші люди, за допомогою мобільного телефона Грабовського завантажувала фотографії і робила дописи від імені Грабовського”, – сказав він.

Також слідство встановило, що саме ця особа зняла гроші з картки Грабовського в Одесі.

Як сказав Матіос, цей підозрюваний за рішенням Печерського райсуду Києва заарештований і дає свідчення.

“Ми можемо говорити про заздалегідь сплановану ситуацію, коли Грабовський виїхав в Одесу добровільно, де зник. Віднайдено його громадянський і закордонний паспорти, тому не можна говорити, що він виїхав за кордон. Ми сподіваємось на те, що він живий. Географія осіб, які причетні до його зникнення, є досить широкою. Це Київська область, це Полтавщина, Західна Україна”, – сказав Матіос.

Як відомо, про зникнення адвоката російського військового Олександра Александрова, якого зараз судять в Києві, Юрія Грабовського стало відомо 10 березня. Тоді поліція Одеси заявила, що порушила справу за статею “вбивство”. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter