У ФБР впевнені, що вбивця з Орландо був прихильником ісламського радикалізму

Дата: 14 Червня 2016
A+ A- Підписатися

Чоловік, який вбив 49 людей у нічному клубі в американському місті  Орландо, раніше висловлював прихильність до ідей різних ісламських екстремістів.

Про це повідомляє УП з посиланням на Reuters .

Як встановило слідство у справі, вбитий під час спроби звільнити заручників Омар Матін був чутливий до ідейного впливу різноманітних збройних ісламістських рухів, що “додає плутанини в обґрунтуванні його мотивів”.

За словами президента США Барака Обами, Матін, швидше за все, є доморощеним терористом, жодними чином не пов’язаними з іноземними терористичними угрупованнями.

За інформацією ФБР прямого зв’язку між ІДІЛ і Матіном, сином афганських мігрантів, не встановлено.

Поки ми не бачимо жодних ознак того, що це операція, підготовлена і скоординована з поза меж Сполучених Штатів, і ми не бачимо жодних ознак того, що він був частиною якої-небудь мережі“, – повідомив журналістам директор ФБР Джеймс Комі.

Проте, в ФБР “впевнені, що вбивця був радикалізованим, принаймні частково, через інтернет”.

Як відомо, в ніч на неділю в гей-клубі “Пульс” в місті Орландо штату Флорида озброєний чоловік захопив у заручники відвідувачів, та почав вбивати людей. Після звільнення клуба в ньому знайшли 50 загиблих, ще 53 отримали поранення.

Пізніше в поліції уточнили, що загинули 49 відвідувачів клубу, 50-те тіло було тілом чоловіка, що влаштував стрілянину.

Нападник був озброєний гвинтівкою AR-15 і пістолетом. На ньому також виявили підозрілий пристрій, але, як потім повідомили в поліції, вибухівку вони не знайшли. При цьому на місці події був проведений керований підрив – не уточнюється, було це зроблено для знешкодження можливої ​​бомби або для проникнення в приміщення.

Поліція і ФБР класифікували подію як теракт.

Пізніше терористичне угруповання “Ісламська держава” взяло на себе відповідальність за масове вбивство у нічному клубі в Орландо.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter