У Facebook розповіли, як боротимуться з фейковими новинами

Дата: 16 Грудня 2016
A+ A- Підписатися

Керівництво соціальної мережі Facebook представило стратегію боротьби з великою кількістю фейковий новин, які вже привели до політичних скандалів на виборах у США.

Про це пише ВВС Україна

Як зазначив віце-президент компанії по роботі з новинами Джон Хеджмен, в соцмережі розуміють необхідність боротьби з поширенням неправдивої інформації, але в той же час Facebook має намір зберегти свою роль відкритого майданчика для обміну інформацією.

Для початку компанія полегшить користувачам можливість повідомити про появу фейковий новини. Якщо про неї заявить певна кількість користувачів, то новину перевірять в інформагенції та інші сторонні компанії, які займаються фактчекінгом (перевіркою інформації).

Новини з не підтвердженими фактами не зникатимуть із соцмережі, однак вони будуть позначені як “спірні” і будуть з’являтися нижче в новинних фідах користувачів. Такою новиною можна буде поділитися, та в такому випадку користувач отримає ще одне попередження про те, що новина є “спірною”.

Крім того, Facebook вводить алгоритм, який більше не дасть можливості спамерам діяти в соцмережі під іменами реальних новинних організацій.

Останнім часом багато критикували Facebook за нездатність протистояти напливу фальшивих новин. Жертвами помилкових новинних історій стали, зокрема, Гілларі Клінтон і Папа Римський Франциск.

В середині листопада засновник компанії Марк Цукерберг написав на своїй сторінці: “Наша мета – в тому, щоб люди мали доступ до історій, які їм цікаві. І ми знаємо, що люди хочуть отримувати точну інформацію. Ми самі не хочемо виступати арбітрами істини, тому замість цього покладаємося на перевірених третіх осіб і спільноту довкола нас”.

Раніше Папа Римський Франциск засудив велику кількість дезінформації в пресі і порівняв фейки із поїданням екскрементів. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter