У Тернополі 12 ув’язнених порізали собі руки через жорстоке поводження

Дата: 24 Квітня 2017
A+ A- Підписатися

 Одразу у двох судах Тернополя 12 ув’язнених на знак протесту проти жорстокого ставлення порізали собі руки.

Цю інформацію журналісту Національного превентивного механізму (НПМ) підтвердив регіональний координатор по зв’язках із громадськістю Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у Тернопільській області Володимир Шевченко.

За його словами, інцидент стався ще 12 квітня у Тернопільському міськрайонному суді та Апеляційному суді Тернопільської області. Зараз стан ув’язнених задовільний, їм надана медична допомога.

За словами Шевченка, ізолятор тимчасового тримання у Тернополі перед новим роком визнали непридатним та закрили. Зараз обвинувачених тримають у підвалах судів.

“У підвалах менша площа, менша кімната, там немає можливості прилягти, прийняти теплу їжу, треба проситись у туалет”, – розповів В.Шевченко.

В’язні скаржаться на те, що у судах їх утримують у неналежних умовах, тому вирішили на знак протесту завдати собі тілесних ушкоджень. Основна вимога – забезпечити належні умови утримання в судах або ж знову відкрити ізолятор тимчасового тримання у Тернополі.

Як зазначив представник омбудсмана, після інциденту була проведена спільна нарада з представниками пенітенціарної системи, військовими прокурорами, управлінням міліції, Національної гвардії і судової адміністрації. Наразі цим інцидентом займається прокуратура.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter