У Дніпропетровську почали оформляти закордонний паспорт по інтернету

Дата: 20 Серпня 2015
A+ A- Підписатися

Оформити закордонний паспорт, субсидію чи довідку з податкової можна буде в електронній формі.

Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook Дмитро Дубілет, менеджер проекту iGov.

На порталі проекту тепер можна одержати три державні послуги в електронній формі. Поки що вони запущені лише в Днепропетровській області, але пізніше планується впровадження цієї новації по всій країні.

Для оформлення субсидії достатньо увійти в систему через BankID і заповнити форму. Протягом 20 днів (але зазвичай швидше) клієнт отримає лист з копією документа про погодження субсидії (або з причинами відмови, якщо вона буде).

Для отримання або зміни закордонного паспорта потрібно попередньо заповнити коротку форму і записатися на конкретний час (а не займати чергу зранку і чекати по кілька годин). За послугу видачі паспорта можна сплатити на місці (готівкою або банківською карткою). Пізніше з’явиться можливість оплатити послугу по інтернету, обрати конкретний час візиту не лише для замовлення, але й для отримання паспорта, попередньо заповнити основну форму. Як відзначають автори проекту, повністю обійтися без візитів, на жаль, поки неможливо через вимоги по фото і зняттю відбитків.

Для отримання довідки про доходи з податкової достатньо заповнити коротку форму: вказати місце, де довідку буде зручно забрати, а також період, за який потрібно отримати дані. 

Нагадаємо, начальника Головного Управління Державної міграційної служби України в Харківській області В’ячеслава Гузя оштрафували на суму 12 180 гривень за невиконання рішення суду щодо видачі закордонного паспорта за 170 гривень.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter