У Дніпропетровській області порушують умови перевезення підсудних

Дата: 30 Червня 2015
A+ A- Підписатися

У Кривому Розі в очікуванні судового засідання підсудні проводять в автозаках та у спеціальних приміщеннях близько 12-14 годин.

Як повідомляє офіційний сайт Уповноваженого Верховної Ради з прав людини, 23 червня у рамках зустрічі моніторів національного превентивного механізму учасники здійснили моніторинговий візит до Жовтневого районного суду Кривого Рогу.

Місто простягається більш ніж на 120 км і у ньому працюють 8 судів, підсудних доставляють до них 2-3 автозаками. Через це кількість людей, що перевозяться в одному автозаку, збільшується. Також збільшується час, протягом якого підсудні перебувають як у автозаку, так і у приміщеннях для підсудних – за свідченнями конвоїрів та самих підсудних, це близько 12-14 годин, при цьому саме судове засідання може тривати 30 хвилин.

У цей час підсудні не можуть нормально харчуватися. Взимку вони мерзнуть, оскільки опалювальні системи у суді в поганому стані, а влітку – страждають від спеки. До того ж, у жодному з 10 залів судових засідань Жовтневого районного суду металеві клітки не замінені на сучасні прозорі загородження. Європейський суд з прав людини визначає, що тримання людей у таких клітках прирівнюється до жорстокого поводження.

За результатами візиту моніторами буде підготовано рекомендації щодо усунення виявлених порушень.

Нагадаємо, у травні моніторингова група виявила, що на підприємстві Маріупольського виправного центру № 138 не створено належних умов праці: не дотримується температурний режим у приміщеннях, бракує освітлення, засуджені не мають спецодягу.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter