У Дніпрі спалили автомобіль активіста організації “Громадський контроль”

Дата: 18 Грудня 2017
A+ A- Підписатися

В ніч з 14 на 15 грудня у Дніпрі невідомі спалили автомобіль активіста місцевої організації “Громадський контроль” Геннадія Кириченко.

Про це повідомляє організація Transparency International Україна на своїй сторінці у Фейсбук.

Представники “Громадського контролю” пов’язують інцидент з успішною боротьбою Кириченка проти незаконного розміщення автомобільної стоянки, адже автомобіль облили бензином і підпалили на другий день після розірвання незаконного договору оренди.

Transparency International Україна так само припускає, що це може бути помстою та актом залякування проти громадського активіста, який у законний спосіб відстоює власні права та права громади.

“Закликаємо владу забезпечити оперативне розслідування та покарати замовників і виконавців цих злочинних дій”, — йдеться у повідомленні організації.

В Transparency International Україна також нагадують, що досі очікують на результати розслідування побиття активістів Харківського антикорупційного центру та нападу на суддю-викривача Ларису Гольник.

Нагадаємо, 4 вересня 2017 року був жорстко побитий голова правління Харківського антикорупційного центру Дмитро Булах, а 18 вересня двоє невідомих чоловіків напали на активіста центру Євгена Лісічкіна. Нападників досі не знайдено.

Transparency International Ukraine розцінює низку нападів як намагання тиску на ХАЦ з метою зупинити їх розслідування корупції у місцевій та регіональній владі.

У Полтаві 22 листопада невідомі напали на суддю Октябрського районного суду Ларису Гольник, яка тривалий час піддається тиску через відмову за хабар вирішити справу на користь мера міста Олександра Мамая.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter