У цьогорічному Марші рівності взяли участь понад 30 ЛГБТ-військових

Дата: 23 Червня 2019
A+ A- Підписатися

У цьогорічному Марші рівності взяли участь понад 30 ЛГБТ-військових, вони вперше пройшли колоною на “КиївПрайді”.

Про це повідомляє Громадське.

“Вони прийшли підтримати рівність для всіх людей”, – зазначив один з учасників маршу, доброволець батальйону “Донбас” Віктор Пилипенко.

На запитання, як це – бути геєм в армії, він зазначив, що “це некомфортно, бо дуже багато гомофобів”.

“Саме через гомофобів, зокрема гомофобних командирів, ці люди не можуть заявити про себе. Ці люди такі самі, але вони живуть, на жаль, прихованим життям. Це дуже прикро, адже вони воюють за волю людей, за наші права в тому числі”, – додав він.

Віктор також розповів, що в мережі його називали “пі*ром” люди, які іменують себе націоналістами, але не пішли на війну.

Нагадаємо, 14 червня в Києві розпочався прайд-тиждень “КиївПрайд-2019”, який завершився 23 червня Маршем рівності під гаслом “Свобода. Єдність. Боротьба”.

У ніч на 23 червня поліція перехопила противників Маршу рівності, які збиралися закидувати учасників акції презервативами з екскрементами.

Маршрут маршу проходив від Будинку вчителя на вулиці Володимирській бульваром Шевченка, вул. Терещенківською до площі Льва Толстого, до кінця вул. Пушкінської, вгору вул. Б. Хмельницького. Завершився Марш рівності біля будівлі “Київпроєкту”, передає Інтерфакс-Україна.

Учасники маршу йшли за узгодженим маршрутом мирною ходою, яка тривала близько години.

Під час проходження маршу біля парку Шевченка на його території підірвали вибуховий пакет.

Крім того, періодично противники маршу намагалися прорватися в колону, але правоохоронці їх відтісняли. Також серед учасників ходи зустрічалися противники “КиївПрайду”, які періодично провокували конфліктні ситуації. Зокрема, вони вигукували гасла, що суперечать ідеології прайду.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter