У Чорторийському інтернаті підопічних саджають в ізолятор “за погану поведінку”

Дата: 02 Грудня 2015
A+ A- Підписатися

У Чорторийському психоневрологічному інтернаті підопічні сплять на поламаних ліжках, до яких мають доступ лише вночі.

Про це йдеться у звіті моніторів Національного превентивного механізму.

На момент візиту спостерігачів в інтернаті у Чернівецькій області перебувало 124 підопічних. Вони сплять на старих поламаних ліжках, до яких не мають доступу протягом дня, проводячи час у приміщенні, обладнаному лише лавками, змушені купувати ліки власним коштом.

За словами Ірини Сергієнко, представниці Департаменту реалізації НПМ Секретаріату омбудсмана, у закладі не надають медичних послуг, хоча штат медпрацівників укомплектований повністю. В інтернаті є лікарі, медсестра з лікувальної фізкультури та масажист.

На посаді лікаря-психіатра працює викладач медичного коледжу, який не має права призначати лікування, тому призначення підопічним зробили ще у 2010 та 2012 роках.

Стоматолог та психіатр у районній лікарні відмовляються лікувати підопічних інтернату, тому керівництво змушене звертатися до приватних фахівців з іншого району коштом підопічних.

Окрім іншого, в інтернаті культпрацівниця веде бухгалтерію, займається забезпеченням та є опікуном 76 людей, попри те, що не є керівницею закладу.

Також у закладі є кімната-ізолятор, де тримають підопічних, покараних за погану поведінку.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter