У Чернігові розслідуватимуть перешкоджання законній діяльності журналіста

Дата: 19 Листопада 2015
A+ A- Підписатися

За фактом завдання тілесних ушкоджень чернігівському журналісту Владиславу Савенку прокуратура розслідуватиме “перешкоджання законній професійній діяльності журналістів”.

Про це повідомив заступник прокурора Чернігівської області представникові Незалежної медіа-профспілки України.

За фактом завдання тілесних ушкоджень Владиславу Савенку з боку охорони народного депутата Владислава Атрошенка поліція відкрила кримінальне провадження за ч.1 статті 125 Кримінального Кодексу України «Умисне легке тілесне ушкодження». Однак представники НМПУ вимагали перекваліфікації ч.1 статті 125 Кримінального Кодексу України на статтю 171 «Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів».

Як повідомлялося раніше, напад охорони Атрошенка на журналіста стався 7 листопада у фойє Чернігівського обласного філармонійного центру. Голову місцевої організації Незалежної медіа-профспілки Владислава Савенка охоронці нардепа повалили на підлогу, коли він намагався зробити знімок.

“Ми задоволені прийнятим рішенням щодо перекваліфікації злочину, але шкодуємо що у демократичній європейській країні правоохоронні органи не охоче стають на захист журналістів, а процес відкриття провадження за спеціальною статтею, яка захищає права журналістів на здійснення законної діяльності, можлива лише після набуття справою публічного розголосу. Ми неодноразово спостерігаємо як політичні діячі застосовують силу до журналістів. У цьому випадку на журналіста здійснили напад охоронці мера міста Чернігова – Владислава Атрошенка, які діють без ліцензії охоронної фірми та не є представниками громадського формування з охорони правопорядку, і не мають жодних прав застосовувати силу не лише до журналіста, а й до будь-якого громадянина. Тому, ми сподіваємось, що всі винні будуть покарані”, – наголошує заступник голови НМПУ, медіаюрист Олександр Тарасов.

Нагадаємо, раніше Центр інформації про права людини повідомляв, що Печерське райуправління міліції не відкрило кримінальне провадження про перешкоджання роботі журналіста в суді.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter