У Чернігові громадянам не дозволили виносити питання на розгляд сесії

Дата: 16 Березня 2015
A+ A- Підписатися

Мер Чернігова та депутати міськради відмовились надати право звичайним мешканцям міста виносити питання на розгляд сесії.

Як повідомляє “Громадський простір“, на сесії Чернігівської міської ради 12 березня депутати не підтримали зміни до Статуту міста, які дозволили би ухвалити положення “Про місцеві ініціативи”. 

Підтримали зміни до Статуту лише 23 депутати, троє утрималися і троє не голосували. 

Під час виступу перед депутатами представник від ініціативної групи громадськості Павло Пущенко наголосив на необхідності ухвалення змін – це стало би першим кроком для впровадження механізму місцевих ініціатив у Чернігові, якого вже 8 місяців добиваються чернігівські активісти та громадські діячі. 

Для того, щоб ухвалити положення про місцеві ініціативи, необхідно змінити Статут міста. Сьогодні, по діючому Статуту, необхідно зібрати більше 20 тисяч підписів чернігівців, аби від громадськості внести проект рішення на розгляд сесії міськради. Під час діалогу з представниками виконкому було погоджено, що для того, аби внести проект рішення, потрібно 300 підписів. Всі зміни до Статуту підлягають обов’язковій реєстрації органами юстиції. Тому, перед ухваленням самого положення “Про місцеві ініціативи” потрібно внести зміни до Статуту“, – пояснив Пущенко. 

Зазначено, що чернігівський міський голова Олександр Соколов був категорично проти внесення питання до порядку денного, прискіпуючись до формальностей документації, і лише за наполяганням депутатів двох фракцій питання було розглянуто на сесії.

Оскільки рішення не було ухвалене, його зняли з розгляду. Активісти планують вносити його у порядок денний наступної сесії у квітні.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter