У Чечні напали на офіс “Комитета против пыток”

Дата: 03 Червня 2015
A+ A- Підписатися

До офісу правозахисної організації “Комитет против пыток” у Грозному вдерлися люди в масках.

Як повідомляє кореспондент Центру інформації про права людини, щойно під час російсько-української конференції стало відомо, що в офіс правозахисної організації “Комитет против пыток” в Грозному (Чечня) рвуться люди в масках.

Вони вже нанесли шкоду автомобілю, а після того, як увірвалися до офісу, де перебувають співробітники організації, почали там все трощити. Існує реальна загроза життю людей.

Напад на офіс Комітету може бути пов’язаним з оприлюдненою нещодавно на сайті “Открытая Россия” документальною стрічкою “Сім’я“, у якій докладно розповідається про зв’язки російського президента Володимира Путіна та голови Чеченської Республіки Рамзана Кадирова.

На twitter-сторінці “Комитета против пыток” голова організації, член Ради при президенті Російської Федерації з розвитку громадянського суспільства і прав людини Ігор Каляпін написав: “Мої спроби зв’язатися з начальником поліції ЧР Апті Алаудіновим результату не дали. Генерал просто не бере слухавку“.

Також Каляпін додав, що повідомив про цей напад голові Ради з прав людини Михайлу Федотову.

На сайті Чеченської державної телерадіокомпанії водночас стверджують, що під будівлею Комітету сьогодні проходив “пікет проти політизації правозахисної діяльності“.

Комитет против пыток” – єдина подібна організація, що працює в Чечні. У 2000 році Комітет був заснований низкою відомих нижегородських правозахисників як правозахисна організація, завданням якої стало здійснення громадського контролю за ситуацією, пов’язаною з проблемою поширення практики застосування тортур та жорстокого поводження в Росії і надання професійної юридичної та медичної допомоги жертвам тортур.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter