У Британії лікарня визнала, що не мала підтримувати життя пацієнтки проти її волі

Дата: 06 Грудня 2017
A+ A- Підписатися

Фінансову компенсацію розміром 45 тисяч фунтів отримала родина 81-річної британки, яку проти власної волі тримали на апараті підтримки життя.

Як повідомляє BBC, Бренда Грант склала спеціальне розпорядження, в якому просила не надавати їй терапію з продовження життя у разі складної хвороби. На рішення Грант вплинув досвід її матері, яка втратила контроль над собою через деменцію.

Проте, коли 2012-го року жінка пережила серйозний інсульт і втратила можливість ходити, говорити та ковтати, наступні 22 місяці лікарня тримала її на штучному годуванні.

Як виявилося, у шпиталі Джорджа Еліота, що у графстві Ворікшир, загубили розпорядження пацієнтки серед пухкої медичної картки. Коли документ знайшли, медики відключили жінку від апарату. Бренда Грант померла 4 серпня 2014 року.

Родина жінки нічого не знала про її рішення. Проте, за словами її доньки Трейсі Баркер, жінка боялася підтримання життя, бо не хотіла потрапити до хоспісу.

“Я не хотіла, щоб мама померла – ніхто такого не хоче. Але вона померла того дня, коли в неї стався інсульт, бо більше не могла робити того, що й завжди”, – пояснила вона.

Баркер звернулася до юристів, аби привернути увагу до цього випадку та запобігти подібним ситуаціям у майбутньому.

В лікарні за власну помилку вибачилися. Установа взяла відповідальність на себе та виплатила гроші родині померлої. Крім того, відтепер у шпиталі Джорджа Еліота почали робити спеціальні відмітки про подібні розпорядження на першій сторінці медичних карток своїх пацієнтів.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter