В Абхазії ввели смертну кару за розповсюдження наркотиків

Дата: 08 Квітня 2019
A+ A- Підписатися

Депутати парламенту невизнаної республіки Абхазія ухвалили в остаточному читанні законопроект, що передбачає як покарання за розповсюдження наркотиків в особливо великому розмірі довічне позбавлення волі або страту з конфіскацією майна.

Про це повідомляє ТАСС. 

Зміни до законодавства Абхазії почнуть діяти із січня наступного року. 

“Крім істотного збільшення штрафів, законопроект передбачає довічне позбавлення волі або страту з конфіскацією майна. Засуджені за розповсюдження наркотиків також не можуть бути помилувані”, – зауважують журналісти. 

На смертну кару в Абхазії з 1993 року введено мораторій. У невизнаній республіці діє правило, коли після 25 років позбавлення волі засуджений до смертної кари має право на зміну міри покарання. За даними місцевої прокуратури, наразі в слідчому ізоляторі МВС Абхазії перебувають троє засуджених до довічного ув’язнення, засуджених до смертної кари немає.

ДОВІДКА. Позбавлення людини життя як покарання досі практикують у низці країн світу. Серед них КНР, Іран, Пакистан, Ірак, Сомалі, Японія та ін. Смертна кара діє й у деяких штатах США. В Україні мораторій на смертну кару діє з 1995 року, проте Конституційний Суд визнав цей вид покарання таким, що не відповідає Конституції, у грудні 1999 року. Із законодавства цей термін прибрали лише на початку 2000 року. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter