У звільненій Балаклії немає світла і води, але вже відновили український мобільний зв’язок

Дата: 11 Вересня 2022
A+ A- Підписатися

У звільненій від російських окупантів Балаклії Харківської області наразі немає світла та води, пошкоджено частину котелень та газопровід.

Про це в ефірі національного марафону “Єдині новини” повідомила в.о. міського голови Балаклії, секретар міської ради Оксана Бондар, передає “Укрінформ”.

За її словами, така гуманітарна криза є наслідком обстрілів і діяльності окупантів.

“Працюють гуманітарні штаби. Багато руйнацій у місті. Немає світла, немає води. Частково зруйнований газопровід. Але все сьогодні робиться для того, щоб відновити всі структури”, — зазначила Бондар.

Вона додала, що найближчим часом почнуть відновлювати зруйновані котельні, щоб розпочати опалювальний сезон.

За словами Бондар, від 10 вересня в Балаклію доставляється гуманітарна допомога – ліки, харчові продукти.

Жителям, які під час окупації виїхали, вона поки що радить почекати з поверненням принаймні тиждень, наразі військові не рекомендують цього робити.

Зокрема, український мобільний оператор “Київстар” повідомив у твіттері, що відновив зв’язок у Балаклії.

Як повідомляє пресслужба Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації, одразу за військовими у звільнені міста заходять ремонтні бригади, щоб відновити зв’язок.

Як відомо, ЗСУ за останній тиждень уже звільнили понад 30 населених пунктів Харківщини: у частині сіл регіону тривають заходи з перевірки та убезпечення території, армія поступово бере під контроль нові населені пункти.

8 вересня президент Володимир Зеленський опублікував відео, на якому українські війська звітують про виконання наказу визволити від російських загарбників Балаклію.

10 вересня в Балаклії, що була захоплена з кінця березня, урочисто підняли державний прапор.

Міському голові Балаклії Івану Столбовому, який перейшов на бік ворога, заочно повідомлено про підозру за фактами державної зради та колабораційної діяльності.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter