У “зелену” енергетику минулого року інвестували понад 3 мільярди євро

Дата: 08 Січня 2020
A+ A- Підписатися

Минулого року в будівництво сонячних, вітрових та біоелектростанцій в Україні інвестували 3,7 мільярда євро. 

Про це повідомляє Державне агентство з енергоефективності та енергозбереження України.

Завдяки інвестиціям, активності бізнесу, стимулам та освоєнню потенціалу відновлювальної енергетики у 2019 році, як розповіли у відомстві, Україна за рік піднялася із 63-го на 8-ме місце в рейтингу інвестиційної привабливості “зеленої” енергетики країн, що розвиваються. Так, інвестиції дозволили збільшити загальну потужність чистої електроенергетики в Україні втричі – до 6,8 ГВт.

“Діючі потужності чистої енергетики дозволяють щорічно виробляти понад 8,4 млрд кВт*год електроенергії (біля 5,5% від загального виробництва) та забезпечувати електричною енергією понад 3,3 млн домогосподарств. Крім того, завдяки проєктам відновлюваної електроенергетики зменшуються шкідливі викиди в атмосферу, зокрема на 9 200 000 тонн СО2 щороку”, – розповіли чиновники. 

У Держенергоефективності додали, що вже у квітні поточного року заплановано перші аукціони, головна мета яких – здешевити вартість чистої енергії для споживачів та підвищити конкуренцію між інвесторами.

Нагадаємо, що на початку минулого року в Дніпропетровській області побудували сонячну електростанцію потужністю 246 МВт – одну з найбільших у Європі. 

За останні декілька років в Україні активно почали розвивати напрям “зеленої” енергетики: у 2018 році в країні запровадили майже втричі більше нових потужностей відновлюваної електроенергетики, ніж 2017 року. Також лише за 2018 рік потужність електростанцій, які видобувають енергію з біогазу в Україні, зросла приблизно на третину.

Як відомо, 93% українців вважають охорону довкілля важливим питанням, а 87% переконані, що можуть особисто відігравати роль у захисті довкілля.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter