На Запоріжжі через обстріли з боку військових РФ згоріло понад 70 гектарів пшениці

Дата: 06 Серпня 2022
A+ A- Підписатися
У Запорізькій області через обстріли російських окупантів згоріло понад 70 гектарів озимої пшениці. Крім того, правоохоронці зафіксували пошкодження інфраструктури одного з місцевих акціонерних товариств.
 
Про це повідомляє відділ комунікації поліції Запорізької області.
 

До поліції напередодні надійшло три повідомлення про руйнування об’єктів інфраструктури через обстріли, здійснені військовими російської армії.

У поліції повідомили, що другу добу поспіль росіяни атакують Запоріжжя. Вчора вночі ворог випустив по місту декілька ракет, які влучили в один із об’єктів інфраструктури. Пошкоджена територія приватного акціонерного товариства з техпідтримки гірничодобувної промисловості та підземної розробки. Ракети влучили у цехи та систему трубопроводу.

Окрім цього, до поліції надійшло повідомлення про те, що російські військові продовжують знищувати урожай на полях у Василівському районі. Правоохоронці задокументували обстріл низки полів на території Степногірської об’єднаної територіальної громади. Спеціалісти зафіксували понад 70 гектарів вигорілого посіву озимої пшениці.

Також працівники поліції зафіксували декілька фактів обстрілів будинків та прилеглої території у населених пунктах Пологівського району. Ракети влучили у земельні ділянки поблизу помешкань, внаслідок чого у ґрунті утворилися об’ємні вирви.

Осколками ракет пошкоджені приватні будинки та господарчі будівлі.

Співробітники поліції передали зібрані матеріали до Служби безпеки України для відкриття кримінального провадження за ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України (порушення законів та звичаїв війни).

Нагадаємо, наприкінці липня на Донеччині внаслідок обстрілу російських військових згоріло 150 гектарів пшениці. 

ZMINA детально розповіла, як Росія інструменталізує голод у країнах Африки у своїй неспровокованій та незаконній війні. Окупаційні збройні сили РФ викрадають українське зерно і вивозять його через тимчасово окупований Крим, зокрема до Сирії. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter