У Запоріжжі з дитсадка, де з вікна випала дитина, звільнять директорку та двох працівниць

Дата: 07 Травня 2021
A+ A- Підписатися

У Запоріжжі звільнять трьох працівниць дитсадка, де у квітні через, ймовірно, недбалість випав з вікна чотирирічний хлопчик. 

Про це повідомили в Запорізькій міській раді. 

Фото: 061.ua

Після інциденту в закладі провели службове  розслідування, результати якого показали порушення в роботі. З посад мають звільнити директорку дитсадка, виховательку та помічницю виховательки, які відповідали за групу, де стався нещасний випадок. 

Окрім цього, департамент освіти та науки міської ради завершив додаткову перевірку дошкільних навчальних закладів на дотримання норм безпеки. Всі виявлені недоліки, детальної інформації щодо яких у повідомленні міськради немає, влада вимагає усунути в найкоротші терміни.

Нагадаємо, що 26 квітня в одному з дошкільних навчальних закладів Запоріжжя чотирирічний хлопчик випав з вікна другого поверху. Дитина відчинила вікно та перехилилася на підвіконня, коли була одна в групі. Одразу після цього потерпілого доставили до реанімації, однак травми життю дитини не загрожували. 

Поліція розпочала розслідування за статтею “Неналежне виконання обов’язків щодо охорони життя та здоров’я дітей, які спричинили смерть неповнолітнього або інші тяжкі наслідки”. За її порушення передбачено відповідальність у вигляді обмеження волі на строк від трьох до п’яти років або позбавлення волі на той самий строк із забороною обіймати певні посади чи вести певну діяльність на строк до трьох років або без такого.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter