У Євпаторії окупаційна “поліція” оштрафувала чоловіка за антивоєнний протест

Дата: 09 Червня 2022
A+ A- Підписатися

Незаконні “поліцейські” оштрафували євпаторійця на 30 тисяч рубліві 15 222 гривні, які вийшли на Театральну площу міста з антивоєнним плакатом. 

Про це повідомила Кримська правозахисна група з посиланням на “прес-службу” незаконного формування.

Фото: Кримська правозахисна група

Проти чоловіка порушили адміністративну справу за ч. 1 ст 20.3.3 КпАП Росії (“публічні дії, спрямовані на дискредитацію використання Збройних сил Російської Федерації”).

Пізніше формування, що називає себе “євпаторійським міським судом” призначило кримчанину 30 тисяч рублів штрафу.

У “поліції” заявили, що з чоловіком провели “профілактичну бесіду й передали йому застереження щодо неприпустимості аналогічних правопорушень і злочинів”. І поширили відео, в якому чоловік зізнається, що буцімто “усвідомив протиправність своїх дій і розкаявся у скоєному”.

Нагадаємо, 4 березня в Росії набула чинності стаття 20.3.3. КпАП Росії, якою передбачено покарання за “дискредитацію використання Збройних сил Росії з метою захисту інтересів Російської Федерації та її громадян, підтримки міжнародного миру й безпеки”. А вже 11 березня мешканку Сімферополя оштрафували на 35 тисяч рублів за гасло “Ні війні!”.

Крим.Реалії пишуть щонайменше про два десятки фактів переслідувань мешканців півострова за статтею про “дискредитацію Збройних сил Росії”. Багато таких рішень ухвалили “судді”-зрадники, котрі з 2014 року перейшли на службу Росії.

Напередодні правозахисні організації закликали Міжнародний кримінальний суд та Міжнародну  комісію із розслідування, створену Радою ООН з прав людини, звернути увагу на воєнні злочини щодо “денацифікації” громадян України.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter