У В’єтнамі запроваджують загальнонаціональний кодекс поведінки у соцмережах

Дата: 19 Червня 2021
A+ A- Підписатися

У В’єтнамі вводять національні правила поведінки в соціальних мережах, які спонукають людей публікувати позитивний контент про країну і вимагають від державних службовців повідомляти про “суперечливу інформацію” своєму керівництву.

Про це повідомляє інформагенція Reuters.

Новий кодекс забороняє публікації, що порушують закон і “зачіпають інтереси держави”, і поширюється на державні організації, компанії соціальних мереж і всіх їхніх користувачів у В’єтнамі.

Користувачам соціальних мереж рекомендується пропагувати красу пейзажів, людей і культури В’єтнаму, а також розповідати хороші історії про хороших людей“, – йдеться в документі.

Наразі невідомо, наскільки рішення було юридично обов’язковим і як воно буде приведено у виконання.

Новий кодекс також спонукає користувачів соціальних мереж створювати облікові записи, використовуючи свої справжні особистості, обмінюватися інформацією з офіційних джерел і уникати публікації контенту, який порушує закон, містить ненормативну лексику або рекламує незаконні послуги.

Правляча Комуністична партія В’єтнаму зберігає жорсткий контроль над ЗМІ і в останні роки керувала посиленим переслідуванням дисидентів і активістів, деякі з яких відбувають тривалі терміни тюремного ув’язнення за публікації у фейсбуці та ютубі.

У листопаді минулого року агентство Reuters ексклюзивно повідомило, що в’єтнамська влада пригрозила закрити Facebook, якщо гігант соцмереж не підкориться тиску уряду, щоб піддати цензурі більше місцевого політичного контенту на платформі.

В’єтнам є великим ринком для Facebook, який обслуговує близько 60 млн користувачів в країні і приносить дохід в розмірі майже $1 млрд, відповідно до джерел, знайомих з цифрами.

Фотографія обкладинки: з відкритих джерел

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter