З Вугледара та Великої Новосілки на Донеччині евакуювали всіх дітей

Дата: 23 Березня 2023
A+ A- Підписатися

На Донеччині з Вугледара та Великої Новосілки евакуювали всіх дітей. А в Авдіївці досі лишається семеро дітей з батьками.

Про це повідомили у Національній поліції України.

Фото з відкритих джерел

За допомогою поліції з Вугледара, Великої Новосілки, Часового Яру евакуйовано всіх дітей. В Авдіївці їх лишилося 6 (сьогодні виявили сьому дитину. — Ред.), в Сіверську – 18, в інших населених містах – більше. Але евакуація триває“, йдеться в повідомленні.

Правоохоронці зазначають, що за потреби можна звернутися на гарячі лінії евакуаційних груп поліції “Білий Янгол”: Авдіївський напрямок 066 56 19 102; Бахмутський напрямок 066-56-15-102; Великоновосілківський напрямок 066-56-11-102; Лиманський напрямок 066-56-16-102; Мар’їнський напрямок 066-56-10-102.

Зокрема, керівник Авдіївської військово-цивільної адміністрації Віталій Барабаш під час єдиного телемарафону розповів, що ще станом на 22 березня вважалося, що у місті Авдіївка залишаються 6 дітей. Сьогодні ж з’ясувалося, що там їх 7, знайшли ще одну дитину. Всього в Авдіївці зараз перебуває близько двох тисяч людей. Влада закликає їх евакуюватися, але батьки самі не їдуть і ховають дітей.

Це така безвідповідальність батьків, які ховають своїх дітей. Ми їх знаходимо, на завтра готуємо на евакуацію, за ніч вони міняють локацію і знову ховаються“, — сказав Барабаш.

Нагадаємо, за даними українських посадовців, проблем з примусовою евакуацією дітей з Бахмута немає, але там ще залишаються приблизно десяток дітей. 

Раніше ZMINA повідомляла, що 16 березня з міста Часів Яр Донецької області евакуювали всіх дітей та їхніх батьків. Цей населений пункт постійно перебуває під обстрілами росіян.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter