У Вінниці російські окупанти обстріляли ракетами аеропорт та військову частину

Дата: 06 Березня 2022
A+ A- Підписатися

У Вінниці російські окупанти обстріляли аеропорт “Вінниця” та військову частину. 

Про це повідомили у Держспецзв’язку. 

Скріншот відео Держспецзв’язку

Внаслідок вибухів відбулась пожежа, а тому зараз на місці працюють служби ДСНС.

За даними президента Володимира Зеленського, окупанти випустили вісім ракет. 

“Вісім ракет проти нашого міста, нашої мирної, доброї Вінниці, яка ніколи не загрожувала Росії. Жодним чином. Ракетний удар, жорстокий, цинічний. Повністю зруйнований аеропорт. Вони продовжують знищувати нашу інфраструктуру, наше життя, яке будували ми, наші батьки”, – сказав Зеленський.

У своєму терміновому відеозверненні президент вкотре закликав світ закрити небо над Україною. 

“Закрийте для всіх російських ракет, бойової авіації, для всіх цих терористів. Зробіть гуманітарну повітряну зону. Без ракет, без авіабомб. Ми – люди. І це – ваш гуманітарний обов’язок захищати нас, людей. І ви це можете. Якщо ви цього не зробите, якщо не дасте хоча б літаки, щоб ми могли самі себе захистити, то можна зробити тільки один висновок: ви також хочете, щоб нас дуже повільно убивали. Це відповідальність також світових політиків, західних лідерів. Від сьогодні та назавжди”, – зазначив він.

Нагадаємо, що НАТО відмовляється закривати небо над Україною, попри прохання мільйонів людей. За словами Генсека альянсу Йєнса Столтенберга, НАТО “не є частиною цього конфлікту”.

Закрите небо означає, що його патрулюють військова авіація та охороняє система ППО, а всі військові літаки, що залітають у закриту зону, – збивають.  Для цивільної авіації повітряний простір України закритий від самого початку війни. 

Якби НАТО закрило небо, то його військові сили мали б патрулювати його і збивати літаки, які порушують заборону.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter