У Вінниці підлітки заради розваги знімали контент для соцмереж на кладовищі

Дата: 12 Липня 2023
A+ A- Підписатися

У Вінниці неповнолітні заради розваги знімали контент для тіктоку на кладовищі. Поліція помітила відповідні відео під час моніторингу соцмереж.

Про це повідомляє Головне управління Національної поліції у Вінницькій області.

Фото: Національна поліція

Заступник начальника з превентивної діяльності Відділу поліції №1 Вінницького РУП Максим Ільяшов розповів, що правоохоронці одразу зареєстрували подію та розпочали досудове розслідування в справі за ч. 1 ст. 297 (наруга над могилою) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання до трьох років позбавлення волі.

Поліцейські зʼясували, що на відео фігурували місцеві мешканці віком від 14 до 17 років. З неповнолітніми та їхніми батьками поспілкувалися ювенальні поліцейські.

Фото: Національна поліція

Наразі правоохоронці з’ясовують роль кожного з учасників події.

Нагадаємо, що в травні в Києві підозру повідомили тіктокеру, який збирав “армію проти сатаністів” та закликав чинити спротив силовикам. 

Есбівці, які вели слідство в справі, говорять, що на сторінці підозрюваного знайшли дописи, в яких той закликав “звільняти собор Софії від чортів”, збирав “армію чинити спротив сатаністам” і розповідав, “як диктатура набирає обертів”.  

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter