У Вільнюсі відбувся мітинг проти законопроєкту, який легалізує одностатеві партнерства

Дата: 16 Травня 2021
A+ A- Підписатися

У столиці Литви, Вільнюсі, відбувся багатотисячний мітинг в рамках “Великого маршу на захист сімей”. За попередніми підрахунками в парку Вінгіс зібралося понад 10 000 осіб. 

Про це повідомляє “Європейська правда” з посиланням на портал Delfi.

Учасники мітингу в рамках “Великого маршу на захист сімей”

Дозвіл на проведення такого масштабного заходу видав Вільнюський муніципалітет. Поліція повідомляла про зміни порядку руху в столиці.

Під час виступів зі сцени до присутніх зверталися різні активісти, які закликали захищати традиційну сім’ю, противитися ратифікації Стамбульської конвенції.

Учасників акції закликали громадян зібратися біля парламенту, коли там будуть обговорювати закон про одностатеві партнерства.

Литовський Сейм у червні має розглядати законопроєкт, за яким легалізуються одностатеві партнерства. Документ пропонує надати одностатевим парам права на визнання спадщини, спільне володіння майном, зміну прізвища.

На мітингу учасники говорили про своє ставлення до законопроєкту та людей, що належать до ЛГБТ- спільноти.

Чоловік, що приїхав з Каунаса заявив, що він за традиційну сім’ю: “Я поважаю думку кожної людини. Одні роблять щеплення, інші ні, одні роблять це заради паспорта, інші – ні. Я не хочу вносити розбрат в народ, хочу, щоб він об’єднався“. На питання, чому він проти нового законопроєкту, він сказав, що треба провести межу і про все говорити публічно. “Я можу з ними спілкуватися, говорити, але я не хочу, щоб це якось нав’язували, як моду. Це люди з якимись розладами, ще чимось. Про це треба говорити“, – сказав каунасець.

Ми раді, що Литва пробуджується, висловлює свою думку“, – додала інша учасниця мітингу, що приїхала з Каунаса. За її словами, владі не вистачає людяності.

Деякі учасники акції, на питання журналістів, заявляли, що хочуть захистити традиційну сім’ю – чоловіка і жінку.

Фотографія обкладинки: Delfi

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter