У Верховній Раді створили об’єднання, аби звільнити нацгвардійця Марківа

Дата: 30 Жовтня 2019
A+ A- Підписатися

У Верховній Раді створили міжфракційне об’єднання “Free Markiv”.

Про це на своїй сторінці у фейсбуку повідомив член об’єднання депутат Єгор Чернєв

Сьогодні було створено міжфракційне об'єднання "Free Markiv", до складу якого увійшли 37 народних депутатів з майже всіх…

Gepostet von Yegor Chernev am Dienstag, 29. Oktober 2019

За його словами, до об’єднання увійшли 37 народних депутатів з майже всіх фракцій, окрім “Опозиційної платформи – За життя”. 

“Нашою ціллю є звільнення та повернення до України українського нацгвардійця Віталія Марківа, якого було несправедливо засуджено в Італії до 24 років позбавлення волі”, – написав нардеп. 

Члени об’єднання працюватимуть над поверненням Марківа як усередині України, так і за її межами. 

“Ми вже працюємо у зв’язці з виконавчою владою. Створено робочу групу, до якої увійшли заступник міністра юстиції, заступник міністра внутрішніх справ, Омбудсман з прав людини та я як голова міжфракційного об’єднання”, – написав Чернєв.

Як відомо, 12 липня суд в італійському місті Павія засудив до 24 років ув’язнення бійця Національної гвардії України Віталія Марківа.

Українця арештували у 2017 році за підозрою в причетності до вбивства італійського фотокореспондента Андреа Роккеллі 2014 року біля Слов’янська на Донеччині. Там він працював у групі фоторепортерів із напарником-перекладачем, російським правозахисником Андрієм Мироновим.

Італійські прокурори вважають загибель Роккеллі умисним убивством. За їхньою версією, перебуваючи на горі Карачун, Марків передав інформацію про журналістів українській армії. Захист відкидає ці звинувачення, наполягаючи на тому, що журналісти перебували в зоні війни без розпізнавальних знаків і стали жертвами перехресного вогню. Італійська сторона відмовилася від проведення слідчих дій на місці події, а також проігнорувала пропозиції України щодо створення спільної слідчої групи, які висловлювали після арешту Марківа.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter