У Венеції в аварії з туристичним автобусом загинули девʼятеро українців

Дата: 05 Жовтня 2023
A+ A- Підписатися

За даними префектури Венеції, в аварії з туристичним автобусом, що розбився у Местре 3 жовтня, загинули девʼятеро українців. Крім того, загинули четверо румунів, троє німців, двоє португальців, хорват, південноафриканець та італієць. Останній був водієм.

Про це пишуть агентство ANSA та видання La Repubblica.

Фото: AFP

ДТП сталася ввечері 3 жовтня внаслідок падіння автобуса з естакади. Автобус із 40 пасажирами зірвався з естакади та впав з висоти приблизно 30 метрів.

Транспорт орендували для перевезення туристів між Венецією і кемпінгом у сусідньому районі Маргера. 

Серед загиблих українців були три подруги, всі 1983 року народження, 70-річний чоловік, який перебував у відпустці з сином, та 65-річна жінка. 

Щодо постраждалих, то наразі встановлені особи 13 із 15 госпіталізованих. Серед них – пʼятеро громадян України, четверо німців, двоє іспанців, хорват і француз. Ще двоє постраждалих, особи яких ще встановлюють, можуть бути громадянами України та Німеччини.

Фото: AFP

А серед 15 госпіталізованих – 12 дорослих і троє неповнолітніх. Десятеро людей в реанімації.

Причина аварії ще достеменно не відома. За деякими повідомленнями, автобус працював на метані, впав на лінії електропередачі й загорівся. Тривають слідчі дії. 

Нагадаємо, що речник МЗС України Олег Ніколенко повідомив у коментарі “Громадському”, що українське посольство в Римі та генеральне консульство в Мілані вже займаються дорожньо-транспортною пригодою, яка сталася вночі на трасі А4 поблизу Венеції.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter