У Великій Британії посилять боротьбу з російською дезінформацією

Дата: 05 Липня 2022
A+ A- Підписатися

Уряд Британії запропонував ухвалити новий закон, який вимагатиме від соціальних мереж активно боротися з дезінформацією, опублікованою іноземними державами, зокрема такими, як Росія.

Про це пише Reuters.

Джерело: pixabay.com

Закон протидіятиме фальшивим обліковим записам на таких платформах, як Facebook і Twitter, що були створені від імені іноземних держав для впливу на вибори чи судові процеси. Регулятор Ofcom розробить кодекси практики, щоб допомогти компаніям соціальних медіа дотримуватися закону, і матиме право накладати штрафи за порушення.

За словами міністерки цифрових технологій Надін Дорріс, вторгнення в Україну продемонструвало, як Росія використовує соцмережі для поширення брехні про свої дії, тож Британія “не може дозволити іноземним державам або їхнім маріонеткам використовувати інтернет для безперешкодного ведення ворожої онлайн-війни”.

“Саме тому ми посилюємо засоби безпеки в інтернеті. Вони гарантують, що соціальні мережі виявлятимуть і викорінюватимуть дезінформацію, що підтримується державою”, – сказала вона.

Закон про безпеку в інтернеті, який планують ухвалити вже найближчим часом, буде пов’язаний з новим законом про національну безпеку, що також винесений на розгляд поточної сесії парламенту Великої Британії.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що факультет політології Московського державного університету готуватиме російських пропагандистів – фахівців “у галузі протидії технологіям сучасних інформаційних, гібридних, торговельних воєн та кольорових революцій”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter