У Тисі знайшли тіло ще одного чоловіка, який намагався нелегально перетнути кордон

Дата: 23 Лютого 2024
A+ A- Підписатися

На ділянці відповідальності Мукачівського прикордонного загону знайшли тіло молодого чоловіка, який незаконно намагався перетнути кордон у напрямку Румунії. 

Про це розповіли у Держприкордонслужбі. 

Фото: Держприкордонслужба

Загиблого знайшли під час пошуків іншого чоловіка – мешканця Херсонщини, який перестав виходити з рідними на зв’язок після ймовірного перепливання річки. 

Прикордонники кажуть, що загиблий – 25-річний житель села Великий Бичків Закарпатської області. У нього знайшли паспорт громадянина України для виїзду за кордон та внутрішній паспорт, мобільний телефон та банківські картки.

Цей випадок став вже 20-м за останні два роки, коли прикордонники знаходять мертвих чоловіків, які намагались незаконно перетнути кордон. 

Кількість чоловіків, які нелегально виїхали після початку повномасштабного вторгнення росіян в Україну, назвати складно. До прикладу, журналісти BBC, які досліджували питання, казали про понад шість тисяч українців призовного віку, що таким чином опинились у Румунії. 

У відповідному матеріалі цитували також неофіційні дані українських посадовців про те, що за 15 місяців під час спроби незаконного перетину румунського кордону загинули 90 людей. Деякі потонули у Тисі, а інші замерзли на смерть у горах. 

Нагадаємо, що торік прикордонники викрили понад 3 тисячі підроблених документів, за якими намагались виїхати чоловіки. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter