У тимчасово окупованому Маріуполі люди досі живуть у наметах та готують їжу на вогнищах

Дата: 26 Жовтня 2022
A+ A- Підписатися

У тимчасово захопленому росіянами Маріуполі деякі жителі досі живуть у наметах і готують їжу на вогнищах, оскільки їхні будинки розбомбили окупанти, а нове житло так звана “влада” не надала.

Про це повідомили в міській раді Маріуполя.

Фото: ВВС

За інформацією міської ради, намети розташовані біля кінотеатру “Савона”, де жителі міста ховалися під час обстрілів росіян. Маріупольці досі продовжують готувати їжу на вогнищах, а сплять у підвалах кінотеатру.

За словами жителів, ключі від “нових будинків” окупанти роздають лише “своїм”.

“Всі обіцяють допомогти. Але коли ключі від нових будинків роздавали, чомусь жодному з тих, хто тут з нами мешкає, не дали. Всі ці красиві будинки – вони не для тих, хто втратив житло. Вони для своїх, наближених, так би мовити”, – кажуть маріупольці.

Нагадаємо, що влітку радник мера Маріуполя Петро Андрющенко казав, що загарбники обіцяють надати квартири тільки колаборантам – медикам, поліції, представникам адміністрацій, які співпрацюватимуть з росіянами. Інших маріупольців планують розселити по селах, селищах та містах Донецької області на території “ДНР”.

Однак у жовтні стало відомо, що окупанти відбиратимуть квартири маріупольців, які вимушено виїхали з міста. Через провал підготовки до опалювального сезону туди планують заселити жителів, у яких зруйновано житло та росіян, що приїжджають до міста.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter