У Туреччині на 238-й день голодування померла опозиціонерка Ебру Тімтік

Дата: 28 Серпня 2020
A+ A- Підписатися

У Туреччині на 238-й день голодування померла опозиціонерка та адвокатка Ебру Тімтік.

Про це повідомляє видання Al Arabia.

Ебру Тімтік, яка виступала проти політичних репресій, розгорнутих режимом Ердогана по всій країні, входила до групи з 18 опозиційних активістів, яких переслідували в Туреччині через членство в забороненій у країні організації “Революційна народно-визвольна партія-фронт”. Загалом фігуранти цієї справи отримали 159 років в’язниці. Вони відкидали звинувачення турецьких силовиків та заявляли, що в прокуратури немає доказів їхньої провини. 

У червні 11 тис. людей підписали петицію із закликом звільнити Тімтік та інших фігурантів справи, які також оголосили голодування. 14 серпня Конституційний суд Туреччини відхилив клопотання про звільнення Тімтік та її колеги Айтача Юнсала. Судді стверджували, що не отримували будь-якої інформації про загрозу їхньому життю. 

Раніше від голодування в турецьких в’язницях загинули двоє учасників музичного колективу Grup Yorum Хелін Белек та Ібрагім Гекчек, а також представник Федерації молоді Туреччини Мустафа Кочак. Усіх їх також звинувачували в участі в забороненій організації. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter