У телеграмі запрацював чатбот для військових, ветеранів та їхніх родин: там можна отримати юридичну допомогу

Дата: 02 Лютого 2024
A+ A- Підписатися

Правозахисний центр для військових “Принцип” запустив у месенджері телеграм чатбот для військових, ветеранів та їхніх родин, яким потрібна юридична допомога.

Він доступний за цим посиланням.

Фото: Принцип

Чатбот працює на основі “Правового навігатора” – онлайн-довідки, яку складають і систематично оновлюють юристи “Принципу”. Тепер ця довідка стала доступнішою, оскільки запитання можна поставити напряму через телеграм.

Чатбот зорієнтує в запитаннях про документи – як отримати довідки, як скласти рапорти, а також дізнатися про відпустки, пільги, лікування й реабілітацію тощо. Крім того, ним можуть скористатися родини військових, ветеранів, а також полонених та загиблих захисників і захисниць. 

Тож для того, щоб скористатися ботом, слід перейти за посиланням або знайти його у месенджері @pryncyp_bot. Далі – натиснути “Поставити питання”, обрати потрібний розділ та натиснути на нього.

Після цього своє запитання можна написати в полі “Повідомлення”. Розробники радять ставити запитання простими реченнями та чітко формулювати свою проблему.

Приклади запитань, які можна поставити чатботу

Нагадаємо, що влітку минулого року для військових та їхніх родин створили вебдодаток для того, щоб вони могли дистанційно звернутися по допомогу лікаря дерматовенеролога.

Допомога саме цього вузького спеціаліста потрібна багатьом військовим, адже через високе психологічне навантаження та проблеми, пов’язані з постійним носінням берців, вони мають так звану траншейну стопу. Окрім цього, розвинутися може псоріаз, або причиною звернення може стати алергія. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter