У Таджикистані напали на журналістів “Радіо Свобода”

Дата: 18 Травня 2022
A+ A- Підписатися

У столиці Таджикистану Душанбе зловмисники побили журналістів таджицької служби “Радіо Свобода” (Радіо Озоді) та Current Time.

Про це 17 травня повідомили на сайті видання.

Муллораджаб Юсуфзода (ліворуч) та Анушервон Аріпов після інциденту, Душанбе, 17 травня 2022 року. Джерело: Радіо Озоді

На репортерів Муллораджабу Юсуфзода та Барота Юсуфі напали після того, як вони записали інтерв’ю з активістом Горно-Бадахшанської автономної області.

На інтерв’ю також були тележурналісти Current Time Анушервон Аріпов і Насім Ісамов, на яких напали окремо після того, як вони сіли у свій автомобіль, щоб повернутися до місцевого бюро “Радіо Свобода” в Душанбе. У журналістів забрали сім-карти смартфонів і відеокамеру.

Напади вчинили невстановлені особи, ймовірно пов’язані з таджицькими спецслужбами, йдеться в повідомленні.

“Радіо Свобода” звернулося до уряду Таджикистану з вимогою вжити заходів, щоб припинити переслідування незалежних журналістів у країні.

“Ми неодноразово закликали владу Таджикистану припинити кампанію тиску уряду на вільні ЗМІ. Зовсім нещодавно, у лютому 2022 року, я написав міністру закордонних справ Таджикистану з подробицями про випадки відмови в акредитації, переслідування та погроз журналістам “Радіо Свобода”. Таджицькому уряду настав час припинити спроби підірвати незалежну звітність, яка приносить користь таджицькому народу”, – сказав президент і генеральний директор “Радіо Свобода” Джеймі Флай.

У рейтингу свободи преси – 2022 від “Репортерів без кордонів” Таджикистан посідає 152-ге місце.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter