У суспільстві немає дискусії про кримськотатарську автономію в Криму – соціологи

Дата: 02 Березня 2021
A+ A- Підписатися

Більшість громадян відкидає воєнний сценарій деокупації Кримського півострова. Втім, щодо майбутнього статусу Криму такої однозначності немає. Респонденти майже однаково допускають повернення доокупаційного статусу, створення кримськотатарської автономії чи відсутність особливого статусу взагалі.

Про це свідчать результати соціологічного опитування “Сім років окупації Криму: що думає українське суспільство?”, проведеного на замовлення Школи політичної аналітики НаУКМА.

Як передає кореспондент видання ZMINA, результати опитування були презентовані сьогодні в Українському кризовому медіа-центрі. 

Соціологи вказують, що майже третині респондентів (28,5 %) було важко відповісти на питання про створення кримськотатарської адміністративної автономії в Криму. Ще 15,7 % обрали відповідь “і так, і ні”.

“Фактично це вказує на брак консолідованої позиції, недостатню поінформованість громадськості щодо цього питання та про його відсутність у суспільному дискурсі”, – коментують автори дослідження.

Водночас більшість з тих, хто дав змістовну відповідь, підтримує створення такої автономії (39,2 %), а проти лише 16,5 % респондентів. 

Соціологи також наголошують, що в українському інформаційному просторі тема окупації Автономної Республіки Крим представлена недостатньо. Це, своєю чергою, негативно впливає на суспільну думку з питань, пов’язаних з півостровом.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter