У сусідніх з Україною регіонах РФ та в окупованому Криму запровадили жовтий рівень терористичної небезпеки

Дата: 12 Квітня 2022
A+ A- Підписатися

Незаконна влада в тимчасово окупованому Криму та влада російських регіонів, що межують з Україною або розташовані неподалік неї, по черзі оголосили про запровадження жовтого рівня терористичної небезпеки.

Про це повідомляє “Крим.Реалії” з посиланням на кремлівського куратора Криму Сергія Аксьонова.

Сергій Аксьонов

“Я ухвалив рішення про запровадження з 20-ї години 00 хвилин 11 квітня 2022 року на території міських округів Армянськ, Джанкой, Керч, Красноперекопськ, Джанкойського, Красноперекопського та Ленінського районів Республіки Крим високого (жовтого) рівня терористичної небезпеки”, – мовиться в повідомленні Аксьонова. 

Він додав, що режим діятиме 15 діб – до 20:00 26 квітня 2022 року.

Крім того, з вечора 11 квітня жовтий рівень терористичної небезпеки діятиме в Курській, Воронезькій, Брянській та Бєлгородській областях, а також у Краснодарському краї (на території Єйського та Щербинського районів) Росії.

Жовтий рівень означає, що є “підтверджена інформація щодо реальної можливості вчинення терористичного акту”. Жителям рекомендується відвідувати людні місця лише за нагальної потреби, а виходячи на вулицю, завжди брати із собою документи, що засвідчують особу.

Також, за словами губернатора Краснодарського краю Росії Веніаміна Кондратьєва, посилюється робота правоохоронних органів.

Напередодні начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони УкраїниКирило Буданов повідомив, що через повільну мобілізацію російські спецслужби планують вчинити серію терактів з мінуванням і підривом житлових будинків, лікарень та шкіл у російських населених пунктах із подальшим звинуваченням у цьому України для нагнітання істерії в суспільстві. 

Нагадаємо, вранці 24 лютого Росія почала повномасштабне воєнне вторгнення в Україну, в якому керівництво РФ вдається до політики геноциду українського народу. Військові дії також супроводжуються масовими воєнними злочинами та злочинами проти людяності з боку окупаційних військових. Окупаційні війська завдають авіаударів по ключових об’єктах військової та цивільної інфраструктури, руйнуючи аеродроми, військові частини, нафтобази, заправки, церкви, школи та лікарні.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter