У Сумській області окупанти викрадають і катують мирних жителів – голова ОВА

Дата: 19 Березня 2022
A+ A- Підписатися

У деяких районах Сумської області критична ситуація — окупанти вчиняють безлад, займаються мародерством, катують і викрадають місцевих мешканців.

Про це у телеграмі повідомив голова Сумської обласної військової адміністрації Дмитро Живицький.

Село Велика Писарівка після обстрілу росіянами. Джерело: телеграм-канал Дмитра Живицького

Загалом, критична ситуація лишається у кількох населених пунктах Сумського і Охтирського районів. Орки заходять у села і мародерствують, вчиняють безлад. Відомі також випадки катування та викрадення людей. Більшість із них відбувається за “пособництва” місцевих мешканців, які працюють на “рускій мір”. Я нагадаю – це недопустимо і тягне за собою 15 років ув’язнення. Кожен, хто вчиняє подібні речі, може розраховувати та долю ворога на нашій землі!“, написав Живицький.

Село Велика Писарівка після обстрілу росіянами. Джерело: телеграм-канал Дмитра Живицького

Крім того, Живицький повідомив, що 18 березня близько 4,5 тисячі людей змогли покинути зону бойових дій на Сумщині.

Евакуація з міста Суми. Джерело: телеграм-канал Дмитра Живицького

За його словами поки що не всі охочі змогли виїхати. Ще лишаються люди, які ще хочуть евакуюватися. Особливо це стосується Тростянецької та Краснопільської громад, а також деяких громад Сумського та Охтирського районів.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що, за даними Головного управління розвідки, в армії російського агресора в Україні легалізують мародерство, щоб закріпитися та зберегти наявні позиції.

Мародерство супроводжується численними випадками важких злочинів проти мирного населення: вбивства, катування, зґвалтування. Зокрема, неповнолітніх.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter