У Сумах унаслідок авіаудару загинула щонайменше 21 людина

Дата: 08 Березня 2022
A+ A- Підписатися

У Сумах через авіабомбардування російськими військовими вночі 7 березня загинули щонайменше 19 дорослих та двоє дітей.

Про це повідомили у Сумській обласній прокуратурі.

Джерело: фейсбук-сторінка голови Сумської облдержадміністрації Дмитра Живицького

За даними слідства, військові збройних сил РФ, порушуючи правила ведення війни, 7 березня 2022 року близько 22:35 здійснили авіаудар по житловому сектору на вулиці Роменська і вулиці Спартака в Сумах. У результаті бомбардування повністю знищено будинок №27 на вулиці Роменська, частково зруйновано буд. 29, 29/1, 33 вул. Роменська, буд. №18,16,14,10,8,6,4,2,9,7,5,3,1/1 вул. Спартака. Попередньо в ході проведення огляду за місцем авіаудару станом на 7 ранку виявлено трупи 21 осіб, серед яких 2 дитини. Кількість постраждалих встановлюється”, – йдеться в повідомленні.

Під час авіабомбардування Сум під удар потрапило також передмістя. У деяких населених пунктах розбомблені житлові будинки.

Повністю стерто з лиця землі. Це приватні будинки. На жаль, є загиблі. Серед них діти“, – зазначив голова Сумської облдержадміністрації Дмитро Живицький.

Після 23:00 на місце події виїхали рятувальники, які розбирали зруйновані конструкції будинків та ліквідовували пожежу.

Їм вдалося деблокувати жінку, травмовану передали медикам. Також з-під завалів діставали тіла загиблих людей.

В Охтирці російські війська теж бомбили житлові квартали. Обстрілам, і бомбардуванням піддавалися також об’єкти критичної інфраструктури, зокрема Охтирська ТЕЦ.

Область отримала підтримку Збройних сил України у вигляді бомбардування байрактарами. У результаті були зупинені чотири великих колони бронетехніки, які рухалися по території області, більшість – у напрямку Сум.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter