У Судані в притулку померли 60 дітей: вони опинилися в пастці через вуличні бої

Дата: 01 Червня 2023
A+ A- Підписатися

В столиці Судану Хартумі за останні шість тижнів в дитячому притулку через хвороби й відсутність їжі та води загинули щонайменше 60 дітей: вони опинилися в пастці через вуличні бої.

Про це пише Associated Press.

Джерело: АР

Останніми днями в соцмережах поширилось відео з притулку, на якому видно ще не поховані тіла дітей, а також малюків, які сидять на підлозі в одних підгузках і плачуть. Співробітниця притулку пояснила, що діти опинились в пастці через вуличні бої в столиці, йдеться в повідомленні. За її словами, продукти харчування, ліки, дитяче харчування та інші запаси закінчувалися, але доглядачі не могли вийти і звернутися по допомогу.

“Протягом багатьох днів ми не могли знайти нічого, щоб нагодувати їх. Вони весь час плакали, тому що були голодні”, — сказала жінка.

Вона також розповіла, що серед доглядачів за дітьми були біженці з Ефіопії, Еритреї та Південного Судану, які втекли від бойових дій.

За отриманими даними, серед загиблих були, зокрема, немовлята віком до трьох місяців, а також померли четверо співробітників притулку. Загалом лише за останні вихідні тут померли 26 дітей.

Після того, як відео поширилося в інтернеті, місцева благодійна організація за допомогою ООН, ЮНІСЕФ та Міжнародного комітету Червоного Хреста змогла доставити в притулок харчування, ліки та воду. Водночас працівники притулку закликали міжнародні організації якомога швидше евакуювати дітей.

Бої між армією та силами швидкого реагування у Хартумі та деяких інших містах Судану розпочались 15 квітня 2023 року. Причиною стали суперечки між ними через підпорядкування.

За даними ВООЗ, через це 1,3 мільйона людей стали вимушеними переселенцями, понад 700 — загинули.

20 травня сторони оголосили про семиденне перемир’я, проте, за повідомленнями місцевих жителів, бої в ці дні все одно тривали.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter