У столиці Німеччини побудують соціальне житло для лесбійок та квір-жінок

Дата: 02 Червня 2023
A+ A- Підписатися

У центрі Берліна німецька влада планує збудувати соціальне житло для лесбійок і квір-жінок. У будинку зможуть жити люди з інвалідністю.

Про це повідомляє видання The Mayor.

Фото: Manuel Sting / Unsplash

У комплексі будуть доступні 70 квартир для оренди за ціною 6,90 євро за метр квадратний.

Нова будівля спроєктована у співпраці з майбутніми орендарями й буде розташована неподалік Александерплацу — центральної площі Берліна.

Проєкт реалізовуватиме державна будівельна компанія WBM спільно з Rad und Tat gGmbH. Керівна директорка Rad und Tat gGmbH Ютта Брамбах наголосила, що вибір місця розташування цього житлового комплексу має на меті нормалізувати існування та підтримуватиме помітність лесбійок і квір-людей у світі.

П’ять квартир у будинку обладнають для людей, які пересуваються на кріслах колісних. Іще у п’ятьох квартирах зможуть розміститися до восьми жінок, які потребують догляду.

У будинку також планують зробити культурний ЛГБТ-центр. На першому поверсі розміщуватиметься кав’ярня, консультаційні кабінети, місця для вечірок і заходів.

У будинку зможуть жити люди різного віку.

У компанії кажуть, що хочуть створити для лесбійок і квір-людей безпечне й доброзичливе середовище, у якому вони зможуть “вести хороше життя й насолоджуватися старістю”.

Нагадаємо, організація Gender Stream створила першу в Україні мапу ЛГБТ-організацій. Вона покликана допомагати людям з ЛГБТ-спільноти шукати допомогу по своєму запиту в Україні та за кордоном. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter