У США в будинку лікаря знайшли рештки понад 2000 ембріонів

Дата: 16 Вересня 2019
A+ A- Підписатися

В американському штаті Іллінойс у будинку колишнього лікаря Ульріха Клопфера знайшли рештки понад 2000 ембріонів. Чоловік проводив операції попри чинні законодавчі норми, які донедавна забороняли аборти на пізніх стадіях і передбачали кримінальне покарання для лікарів.

Про це повідомляє ВВС.  

Рештки 2246 плодів після смерті Клопфера в його будинку знайшли родичі. Правоохоронці розпочали розслідування.  

Лікар-остеопат за освітою, Ульріх Клопфер розповідав, що ніколи не втрачав пацієнток за 43 роки проведення абортів.

У 2016 році його позбавили ліцензії через те, що він не повідомив владі про аборти, які зробив 13-річній дівчині.  

Тоді під час слухань Клопфер наголосив:

“Жінки вагітніють, чоловіки – ні. Нам потрібно поважати жінок, що ухвалюють рішення, яке вважають ліпшим у своєму житті. Я не перебуваю тут, щоб комусь щось вказувати, щоб когось судити”. 

Водночас на початку літа цього року право жінки на аборт в Іллінойсі визнали як фундаментальне. Тоді губернатор штату підписав закон про репродуктивне здоров’я. Згідно з документом, запліднена яйцеклітина, ембріон або плід не мають прав, а витрати на переривання вагітності покриває медичне страхування.

Нагадаємо, що цьогоріч п’ять американських штатів заборонили аборти. Один з найжорсткіших законів ухвалили в Алабамі. Там переривання вагітності на будь-якому терміні відтепер є злочином, а жінки не можуть зробити операцію навіть у разі зґвалтування або інцесту.  

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter