У США сталася стрілянина в нічному ЛГБТ-клубі: п’ять людей загинули, ще щонайменше 25 – поранено

Дата: 21 Листопада 2022
A+ A- Підписатися

19 листопада ввечері в нічному ЛГБТ-клубі в Колорадо-Спрінгс чоловік відкрив стрілянину. Внаслідок цього пʼятеро людей загинули, а ще щонайменше 25 дістали поранення.

Про це повідомляє видання Reuters.

Фото: REUTERS / Kevin Mohatt

Нападника зупинили інші відвідувачі закладу. Поліція висунула підозру 22-річному Андерсену Лі Олдрічу та зазначила, що він використовував гвинтівку під час скоєння злочину. На стрілкові був військовий бронежилет, із собою він мав шість магазинів з боєприпасами. На місці злочину знайдено ще кілька видів стрілецької зброї.

За словами поліції, перший дзвінок про стрілянину надійшов незадовго до опівночі, нападника затримали протягом кількох хвилин.

Влада зазначає, що кілька поранених наразі в критичному стані, а злочин, ймовірно, скоєно на ґрунті ненависті.

Відомо, що один із загиблих – Деніел Астон, 28-річний трансгендерний чоловік, який працював в ЛГБТ-клубі барменом, а також виступав у шоу як танцюрист.

Один з відвідувачів, Джошуа Турман, розповів журналістам, що танцював у клубі, коли почув постріли. Він сховався в роздягальні та замкнувся там з іншими відвідувачами. 

“Ми все чули. Ми чули нові постріли. Чули, як нападника хтось бив, і тоді я припустив, що його схопили. Ми чули, як прийшла поліція і почала кричати на нього”, – розповів Турман. 

Нагадаємо, що подібний інцидент уже відбувся цьогоріч влітку. У ніч на 25 червня внаслідок стрілянини в нічному клубі та на прилеглих вулицях у центрі норвезької столиці Осло двоє людей загинули та 21 отримала поранення. Поліція почала розслідувати стрілянину як тероризм і припускала, що причиною цього стало бажання підозрюваного викликати в людей страх. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter