У США колишні ув’язнені подали позов проти працівників тюрми за катування дитячою піснею

Дата: 07 Листопада 2021
A+ A- Підписатися

В американському штаті Оклахома колишні ув’язнені подали позов проти працівників тюрми за катування дитячою пісенькою. За їхніми словами, працівники виправного закладу годинами на повторі програвали на повну гучність трек Baby Shark.

Про це пише The Washington Post.

Фото з відкритих джерел

Постраждалі подали позов проти шерифа округу Оклахома, окружних комісарів, глави тюрми та двох колишніх офіцерів. Тюремників звинувачують у катуванні щонайменше чотирьох людей.

Колишні ув’язнені заявили, що наглядачі супроводжували їх у пусте приміщення, надягали наручники та прикріпляли до стіни. Після цього на повторі вмикали Baby Shark із такою гучністю, що пісеньку можна було почути у коридорах тюрми. Знущання тривали три-чотири години, і впродовж часу вони мали стояти.

Минулого року окружна прокуратура Оклахоми вже розслідувала повідомлення про тортури дитячою пісенькою та звинуватила двох наглядачів у жорстокому поводженні з ув’язненими. Після цього кілька працівників тюрми, зокрема й обвинувачені, подали у відставку.

Окружний прокурор Девід Пратер заявляв тоді, що хотів би звинуватити наглядачів у важкому злочині за “тортури піснею”, але не знайшлося відповідного закону. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter