У справі журналіста Єсипенка “суддя” відхилив клопотання адвоката про допит експерта та вибухотехніка

Дата: 13 Жовтня 2021
A+ A- Підписатися

У незаконному “Сімферопольському районному суді” у кримінальній справі  позаштатного журналіста Крим.Реалії, (проєкт Радіо Свобода) Владислава Єсипенка допитали свідка з боку обвинувачення Єлизавету Павленко.

Про це повідомляє Крим.Реалії.

Свідок Єлизавета Павленко та адвокат Дмитро Дінзе

Павленко російські силовики затримали разом із Владиславом Єсипенком 10 березня 2021 року. У неї в квартирі зупинявся Владислав, коли приїжджав до Криму. Це ж помешкання обшукали після затримання журналіста окупаційні правоохоронці.

“Я вважаю, що це – свідок захисту. Відповідно, свідок, який здавав квартиру Єсипенку. Там були встановлені обставини проведення обстеження приміщення, там, власне, жодних доказів не було вилучено. Вони фігурують у справі, але це просто замальовка така, як діяли співробітники ФСБ. А діяли вони, можна сказати, не зовсім коректно: розходилися по кімнатах, могли щось підкинути, могли щось зробити. Але, на наше щастя, цього не сталося в цій квартирі”, – прокоментував засідання адвокат Дмитро Дінзе.

Під час процесу у “суді” оголосили матеріали кримінальної справи. Сторона захисту заявила клопотання про допит експерта, який робив експертизу, про огляд автомобіля, а також про допит вибухотехніка, який був присутній під час огляду авто, утім, незаконний “суддя” Длявер Берберов не задовольнив його.

Наступне засідання призначене на 16 листопада на 14:00. Перерва в місяць обумовлена тим, що “суддя” йде у відпустку.

Нагадаємо, на попередньому засіданні у справі Єсипенка допитали двох свідків обвинувачення – оперуповноваженого співробітника ФСБ В’ячеслава Тропіна, який здійснював обстеження житла, в якому зупинявся Владислав Єсипенко, і ділянки місцевості, де, за версією обвинувачення, журналіст дістав вибуховий пристрій. Також був допитаний понятий, який брав участь при обстеженні житла, Олексій Лузанов.

Національна спілка журналістів України закликала проявити солідарність із фрілансером Крим.Реалії Владиславом Єсипенком та іншими переслідуваними Росією в Криму журналістами. До цього в Національній спілці журналістів України закликали до негайного звільнення затриманого російською ФСБ і в подальшому арештованого в анексованому Криму Владислава Єсипенка, який був позаштатним співробітником Радіо Свобода (проєкт Крим.Реалії).

Незаконний “суд” у Криму 6 липня продовжив арешт до 18 грудня Владиславу Єсипенку.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter