У справі колишнього начальника катівні “Ізоляція” Дениса Куликовського проведуть підготовче засідання

Дата: 15 Серпня 2022
A+ A- Підписатися

Шевченківський районний суд Києва планує провести 16 серпня підготовче засідання в справі колишнього начальника донецької “Ізоляції” Дениса Куликовського на прізвисько Палич. 

Про це повідомляє Медійна ініціатива за права людини. 

Скриншот відео

Куликовський керував “Ізоляцією” орієнтовно у 2015−2018 роках.

Звільнені згадували його як головного ката в’язниці, який прирікав людей на тортури, а також особисто катував утримуваних. За повідомленнями його жертв, в’язнів били, душили, ґвалтували, катували електричним струмом, застосовували методи психологічного впливу, наприклад ховали заживо та інсценували розстріли.

Торік у листопаді, після затримання Куликовського, той дав свідчення про тортури в “Ізоляції”. За словами Палича, його завданням на посаді було “витягнути правдиві свідчення”. На допитах в’язнів, як пригадував він, були присутні ефесбівці й лікар, щоб відкачати людину, якщо їй стане зле. 

Фотографія однієї з кімнат в “Ізоляції”. Світлини потрапили до мережі на початку минулого року. Фото: телеграм-канал “Донецкий тракторист”

Також він розповідав, що саме в “Ізоляції” планували теракти на підконтрольній Україні території, зокрема вбивство українських спецпризначенців Олександра Хараберюша та Максима Шаповала, машини яких проросійські бойовики підірвали в Маріуполі та Києві 2017 року. 

Обвинувачують Куликовського у “створенні терористичної групи чи організації”. Затримували чоловіка торік у межах раніше відкритого кримінального провадження за чотирма статтями, а саме:

  • “Торгівля людьми”;
  • “Створення терористичної групи чи терористичної організації”;
  • “Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань”;
  • “Порушення законів та звичаїв війни”.

Катівню “Ізоляція” бойовики так званої “ДНР” облаштували на території захопленого заводу в Донецьку. Одним з найвідоміших в’язнів “Ізоляції” є журналіст Станіслав Асєєв, який провів там 28 місяців. Асєєв написав книжку про своє перебування в полоні. 

Завдяки свідченням колишніх полонених вдалося встановити особи 45 катів “Ізоляції”

Нагадаємо, що таємні катівні російські бойовики облаштовували й на окупованій частині Луганщини. Правозахисники вже зібрали чимало інформації про те, де саме тримали та тримають людей та хто відповідає за катування українців. Детальніше про це ви можете прочитати за посиланням

Фотографія обкладинки: скриншот відео 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter