У Слов’янську окупанти обстріляли базу Червоного Хреста

Дата: 30 Серпня 2022
A+ A- Підписатися

У Слов’янську Донецької області зі ствольної артилерії російські військові обстріляли базу евакуаційного загону Червоного Хреста.

Про це заявив командир загону швидкого реагування Товариства Червоного Хреста України Тарас Логгінов.

Фото: Тарас Логгінов

Всього по базі росіяни випустили чотири снаряди. Унаслідок обстрілу зруйнована будівля, пошкоджені три автомобілі. Волонтери не постраждали. У зруйнованій будівлі розташовувався евакуаційний загін, який з 18 квітня евакуйовував поранених, хворих та маломобільні групи населення.

Фото: Тарас Логгінов

Також представники Товариства Червоного Хреста України доставляли місцевому населенню продуктові та гігієнічні набори, тарпалін і поліетилен для ремонту будинків, ковдри, медикаменти та питну воду.

Фото: Тарас Логгінов

Як зазначає Логгінов, це місце на всіх картах відзначено як резиденцію Червоного Хреста, тож російське командування про це знало. Ні на базі, ні по сусідству не було жодних військових об’єктів. Сьогодні волонтери на вцілілій техніці продовжать евакуацію цивільного населення.

Нагадаємо, що 28 серпня внаслідок обстрілів населених пунктів Донецької області загинули восьмеро людей, ще семеро дістали поранення. Тоді російська армія вдарила по містах Авдіївка, Слов’янськ, Бахмут, Красногорівка, Торецьк, Костянтинівка, Миколаївка, смт Райгородок, Щербинівка, селах Георгіївка, Петрівка, Тетянівка. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter