У складі російської армії на території України воює відкритий неонацист Євген Рассказов

Дата: 20 Квітня 2022
A+ A- Підписатися

У складі російської армії на території України воює відкритий неонацист Євген Рассказов, з позивним Топаз. 

На це у своєму телеграмі звернув увагу журналіст Деніс Казанський. 

 

“На фото – Євген Рассказов. Він же Топаз. Відкритий неонацист, учасник формування “ДШРГ Русич”, яке відзначилося звірствами на Донбасі ще 2014-го. Рассказов активний у медіа. Довго співпрацював з іншим російським неонацистом Єгором Просвірніним (випав з вікна наприкінці минулого року).

Наразі Топаз воює в Україні та веде свій телеграм-канал “Говорить ТопаZ”.

Сьогодні, зазначає Казанський, в цьому каналі Рассказов розмістив такий допис:

“Сьогодні день народження в нашого соратника та друга, який став прикладом для багатьох з нас, попри свій похилий вік. І попри те, що його вже давно немає з нами, його справа та слово живе в наших серцях і надихає нас бити укробільшовицьку мерзоту і множити славу великої Росії!”  

Вочевидь, йдеться про Адольфа Гітлера, народженого 20 квітня. На КамАЗі, перед яким на фото стоїть Рассказов, крім літери Z також нанесено символ 88, що розшифровується як “Хайль Гітлер”. 

Це не поодинокий випадок, який підтверджує наявність у лавах російської армії неонацистів. 

Так, 3 квітня на офіційному сайті голови “ДНР” Дениса Пушиліна опублікували відео вручення “нагороди бійцям народної міліції, які брали участь у наступі на Маріуполь”. На формі одного з військових, якому Пушилін вручив нагороду, видно нацистську символіку. На рукаві в нього дві нашивки – трохи видозмінена версія нацистської емблеми “Тотенкопф” та скандинавський символ Одіна “Валькнут”, який часто використовують сучасні неоязичники та частина неонацистів. Згодом цей фрагмент з відео вирізали. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter