У Сімферополі силовики заборонили занепокоєним незаконними затриманнями збиратися під “відділком поліції”

Дата: 02 Листопада 2021
A+ A- Підписатися

Окупаційні силовики вночі 1 листопада заборонили збиратися біля “відділку поліції Центрального району Сімферополя”, що на вулиці Футболістів, куди прийшли рідні та близькі затриманих напередодні під “Кримським гарнізонним військовим судом” вільних слухачів.

Про це повідомляє кореспондент “Кримської солідарності”, який вів трансляцію з місця події.

 

На прямій трансляції видно, силовики вимагають від присутніх розійтися, посилаючись на незаконну “заборону масових зібрань” у Криму.

Нагадаємо, 1 листопада під будівлею незаконного “Кримського гарнізонного військового суду” російські силовики затримали 19 вільних слухачів, які прийшли на засідання щодо “красногвардійської справи “Хізб ут-Тахрір”. Згодом затриманих “поліцейські” відпустили з “райвідділку”, склавши на них 18 адмінпротоколів за “невиконання правил поведінки у разі загрози виникнення надзвичайної ситуації”.

Прокуратура Автономної Республіки Крим та Севастополя розпочала кримінальні провадження за фактами затримань активістів 1 листопада. Кримінальні справи порушені за ч. 2 ст. 146 КК України (“незаконне позбавлення волі або викрадення людини”). 

 

“За останні два місяці це вже п’ятий випадок безпідставних масових затримань кримських татар в окупованому Криму. Спочатку “силовики” забороняли відвідувати судові засідання у так званих “справах “Хізб ут-Тахрір”, а тепер – навіть наближатись до стін суду. До того ж, постійний тиск здійснюється і на адвокатів, які представляють інтереси осіб у вказаних справах. Кожен факт незаконних затримань перебуває в полі зору органів правопорядку автономії та фіксується з метою подальшого розслідування та притягнення винних осіб до відповідальності” – прокоментував керівник прокуратури АР Крим та Севастополя Ігор Поночовний.

Фото: Кримська солідарність

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter