У Швеції звільнили з роботи росіянку, яка зірвала український прапор та назвала українку “повією” і “підлогомийкою”

Дата: 26 Квітня 2022
A+ A- Підписатися

У Швеції звільнили з роботи російську імігрантку, яка зірвала український прапор та назвала дівчину, яка зробила їй зауваження, “повією” і “підлогомийкою”. 

Про це потерпіла Хельга Кайда повідомила у фейсбуку. 

Інцидент стався біля російського посольства в Стокгольмі, де росіянка розірвала український прапор.  

“Я стала жертвою злочину ненависті за своєю національністю та зовнішністю. Російська пані словесно ображала мене і погрожувала також фізично напасти, бо я підняла український прапор, на який вона наступила. Коли я запитали, чому вона це робить, вона назвала мене фашисткою”, – написала Кайда.
 
Жінка вдавалась і до інших образ, зокрема назвала українців “брудними фашистами”, які вийшли з “рускава народа”. Також росіянка принижувала дівчину, назвала її, а заразом і всіх українок у Швеції, “повією” та “підлогомийкою”. 
 
Кайда додала, що своєю публікацією хотіла “підвищити усвідомлення того, що люди з такими цінностями живуть у демократичних суспільствах“:
 
“Проте кожен може стати жертвою своєї ненависті. Я вже ідентифікувала цю жінку і повідомила в поліцію”.
 
На інцидент відреагувало українське посольство у Швеції. У відомстві заявили, що такі висловлювання та поведінка неприпустимі та не мають залишитися безкарними.
 
“Посольство вже звернулося до шведських правоохоронних органів з проханням надати правову оцінку зазначеному вчинку та вжити заходів реагування”, – зазначили в посольстві.
 
Крім того, росіянку вже звільнили з роботи. Про це написали в рекрутинговій компанії Lernia, де вона працювала.
 
Там наголосили, що жінка “більше ніколи не повернеться до них працювати та висловлювала лише власну думку”.
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter