У Шанхаї відкрили першу клініку, де допомагають трансгендерним підліткам

Дата: 21 Листопада 2021
A+ A- Підписатися

У Китаї відкрили першу в країні клініку допомоги трансгендерним підліткам, вона розташована у дитячій лікарні Шанхаю. Дітям допомагатимуть впоратися з депресією та тривожністю та за необхідності скласти план безпечного переходу.

Про це пише Bloomberg.

Фото з відкритих джерел

У лікувальному закладі планують об’єднати різних спеціалістів: психологів, ендокринологів, генетиків та інших – щоб “служити мостом між трансгендерними дітьми, батьками, лікарями та різними колами суспільства“.

Професійна оцінка, діагностика, психологічне лікування та необхідне медичне втручання лікарів різних профілів дуже допомагають знизити негативні емоції в трансгендерних дітей і підлітків, поліпшити їхній стан, успішність і стосунки з сім’єю”, – сказав завідувач відділення ендокринного та генетичного метаболізму Лю Фейхун.

Відкриття клініки отримало неоднозначну реакцію серед жителів країни. Комуністична партія Китаю часто робить акцент на більш “традиційних” гендерних ролях та цінностях. Наприклад, цього літа соцмережа Tencent WeChat заблокувала акаунти ЛГБТК-асоціацій, а державним ЗМІ заборонили випускати рекламу з “жіночними” чоловіками.

Серйозними залишилися і бар’єри на шляху до медичних послуг для транслюдей. Перш ніж вони зможуть претендувати на гормональне лікування або операцію зі зміни статі, вони повинні пройти психологічне втручання, довести, що вони не мають судимостей та отримати згоду батьків. У деяких випадках перешкод занадто багато, і нерідко транслюди йдуть підпільними шляхами, включаючи самостійне введення гормонів, придбаних в інтернеті. Натепер у Китаї мешкає приблизно 4 мільйони транслюдей.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter