У Севастополі за співи й молебень у парку оштрафували крішнаїтів

Дата: 02 Вересня 2019
A+ A- Підписатися

У Севастополі підконтрольний Кремлю суд оштрафував членів Міжнародного товариства розмислу Кришни за співи та молебень у парку. 

Про це повідомляє Кримська правозахисна група.

Фрагмент відео, на якому видно молебень крішнаїтів у парку

Молебень у парку імені 60-річчя СРСР у Севастополі кришнаїти провели 1 червня поточного року. На відео, які вони опублікували згодом, видно, що близько 15 людей сидять на галявині парку та співають пісні. 

Організатори офіційно повідомили владу міста й поліцію про намір провести публічний захід у парку, вказали кількість учасників – до 20 осіб, а у відповідь не отримали жодної заборони. Однак після проведення заходу голова Союзу громадсько-експертної ради Севастополя Людмила Машковська написала донос до “Центру з протидії екстремізму”, де вимагала “вжити заходів із недопущення публічного молебню кришнаїтів”.

Російські силовики склали протоколи на двох членів Міжнародного товариства розмислу Кришни. Офіційно вони мали претензії щодо документів, які підтверджують право на ведення місіонерської діяльності. Вже за декілька тижнів “мировий суддя Ленінського судового району” Севастополя Катерина Селівьорстова оштрафувала кожного з них на 5 000 рублів.

Відомо, що після окупації Криму Росією на півострові значно погіршився стан дотримання права на свободу совісті і релігії. Правозахисники стверджують, що російська влада фактично не визнає свободи релігії і розглядає її як колективну категорію, що залежить від рівня лояльності до дійсної влади. Росія активно використовує своє антиекстремістське законодавство для безпідставних звинувачень та переслідувань парафіян православної церкви Київського патріархату, мусульман, “свідків Єгови” та інших. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter