У селі Бузова на Київщині виявили братську могилу з десятками закатованих та убитих росіянами людей

Дата: 10 Квітня 2022
A+ A- Підписатися

У селі Бузова поблизу Бучі виявили братську могилу з десятками закатованих і вбитих російськими окупантами мирних жителів. А між селами Мила і Мрія Києво-Святошинського району знайшли близько 10 розстріляних цивільних автомобілів.

Про це заявив голова Дмитрівської громади Тарас Дідич в ефірі телеканалів, повідомляє УНІАН. 

Розстріляні автомобілі між селами Мила і Мрія. Фото: АрміяInform

В громаді 14 сіл, частина із них була під окупацією. Зараз ми повертаємося до життя, але мали під час окупації свої “гарячі” місця, загинуло багато цивільних осіб. Це траса Київ–Житомир, особливо між селом Мила і селом Мрія, де було розстріляно біля десятка автомобілів з людьми. Також біля заправки в Бузовій ми сьогодні знайшли в ямі ще “двохсотих” цивільних. Були факти розстрілу, коли прямим попаданням у квартиру загинула людина“, – розповів він.

За словами Дідича, залишились живі свідки тих страшних подій.

“Були і факти дивовижного виживання. Наш житель Дмитрівки їхав, БПМ розстріляв його автівку, причому стріляли і чекали, щоб машина загорілася… Він зумів виповзти з неї, добратися до амбулаторії… Вийняли кулю, і він після того через три дні приїхав на роботу, працював на екскаваторі, відновлював водопостачання в селі”, – сказав Дідич.

Наразі громада повертається до життя. Місцеві служби відновлюють електропостачання, газопостачання, прибирають завали, додав голова громади.

Нагадаємо, для пошуку зниклих у передмісті Києва та Київській області нещодавно створили окремий бот https://t.me/findme_kyivobl_bot.

Вперше така практика була успішно запроваджена в Гостомельській громаді та вже дає позитивні результати.

Раніше ZMINA повідомляла, що у Макарові в Київській області виявили 132 тіла розстріляних людей, селище зруйноване на 40%.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter